Bokslussen 2013

Lördagen 7 september släpper vi äntligen nya Bokslussen-böcker! Håll utkik på biblioteken, i Lilla Edets centrum och på Folkets hus.
De böcker som ingår i årets utdelning kommer finnas här på bloggen indelade i lite olika genrer.

onsdag 16 november 2011

Hungerspelen

Inget spel har någonsing varit så betydelsefullt. Det finns 23 förlorare och en överlevare.

Att vinna eller försvinna är det som gäller i Suzanne Collins bok Hungerspelen. Det börjar med 24 deltagare som tränas upp för att tävla på liv och död i direktsändning om det största priset man kan få! Eller rättare sagt, priset är det man får behålla, alltså livet - bara den som överlever hela spelet får åka hem.

Från varje distrikt lottas två ungdomar ut och skickas omedelbart till arenan där hungerspelet börjar och utgår från en enda sak - tittarsiffror. En av dessa ungdomar, som lottas ut är Katniss Everdeens ögonsten, hennes lillasyster Primrose. För att skydda sin syster mot hungerpelet tar Katniss hennes plats som deltagare. Aldrig någonsin har ett spel varit så farligt som nu! Katniss vet vad som gäller för att komma hem. Hon måste kämpa för plats nummer ett och vinna men är livet värt vilket pris som helst?

Gillade du Hungerspelen? Det finns två delar till: Fatta eld och Revolt som är precis lika spännande! Skriv vad du  tyckte om serien i kommentarerna och tipsa om fler spännande böcker. Hungerspelen ska bli film och har premiär nästa år. Kolla in den spännande trailern här: Hungerspelen.

Ett annat boktips är Cirkeln av Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren. Sjukt bra bok om ett litet slitet samhälle där ondskan börjar sippra fram.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar